האם מתחמי מציאות מדומה הם מתחמי הבידור של העתיד?
מרבית הנוער והאוכלוסיה שפעילה בתחום המציאות המדומה אינם יכולים להרשות לעצמם משקפי מציאות מדומה. על כן הם מוצאים את עצמם מבלים במתחם מציאות מדומה. מתחמי המציאות המדומה מאפשרים לאוכלוסיות השונות להנות ממציאות מדומה מבלי להשקיע את הסכומים הגבוהים להם נדרשים בעת רכישה של מערכת מסוג זה.
התרבות המתהווה בעולם לתחום הגיימינג במציאות מדומה הרוויח בשנה החולפת 286.7 מיליון דולר (המידע מ SuperData Research)
עד שנת 2020 התחום צפוי לגרוף רווחים של כ 2.3 ביליון דולר.
מתחמי המציאות המדומה הם מרכזי הבידור של העתיד (או בעצם-הם כבר כאן)
הכירו את השחקן החדש בשוק (גם הישראלי): מתחמי מציאות מדומה שצצים ברחבי העולם נותנים לאנשים להחשף ולהנות מפעילות במציאות מדומה שלא ניתן לקבל בבית.
ג'ורג'- אחד מבעלי מתחם מציאות מדומה הממוקם בברוקלין אומר שהמקומות שלהם מהווים בית עבור ילדים שמסיימים לימודים וההורים לא רוצים שישחקו כל היום במחשב. הפעילות במציאות המדומה היא שונה מזו של המחשב וברוב המקרים גם מפעילה את הילדים וגורמים להםם לזוז. מה גם שהם יוצאים למתחם שבו הם פוגשים את החברים פיזית ומשחקים ביחד איתם.
למרות שיש המון בעלי משקפי מציאות מדומה פרטיים שהם לא מתחמי מציאות מדומה, משקפי המציאות המדומה של סוני פלייסטיישן מכרו הכי הרבה יחידות ונכון לסוף 2017 נמכרו כ 1.5 מיליון יחידות בכל העולם. שזה מספר נמוך מאוד ביחס לאוכלוסיה.
החלופה הזולה בשלב זה של המשתמשים הלא מקצועיים הוא מכשיר לאחיזת הסמארטפון שבו ניתן לנגן דרך חנות האוקולוס, יוטיוב או גוגל תוכן מוכן לצפיה, או משחקים פשוט בלי הרבה אינטראקציה.
הסיבה שמשתמשים רבים בוחרים באופציה הזולה ולא מאפשרים לעצמם לרכוש קסדת מציאות מדומה מקצועית היא שהקסדות הזולות הן סביב 2,000 שקלים. קסדות המצאיות המדומה היקרות והמקצועיות עומדות על כ 5,000 שקלים. כל זה עוד לפני שדיברנו על המחשבים עם הכרטיסים הגרפיים היקרים שהם דורשים כאשר מחירי הכרטיסים לשימוש מציאות מדומה נע בין 2000-4500.
אז איפה מתחם המציאות המדומה נמצא ברחובות
המתחם החדש והראשון שלנו נמצא ברחובות, ברח' הרצל 220 אנחנו מספקים חוויה מרכזית אחת, ועוד מגוון חוויות מציאות מדומה שמעודדות תקשורת, חשיבה ועבודת צוות:
מה אומרים על מתחמי המציאות המדומה בניו יורק?
Yokey Pokey זהו שמו של אחד ממתחמי המציאות הגדולים בניו יורק שמכיל את כל סוגי המשקפיים הנפוצות ובשעות השיא יכול להכיל כ 30 שחקנים, מחיר ל 30 דקות משחק עומד כיום על כ-90 שקלים. בעוד שבארץ עבור סכום דומה ניתן לקבל 50% יותר זמן משחק.
מתבגרים בני כ-15 מדווחים שהם לפחות פעם בחודש מגיעים עם חברים למתחמי המציאות המדומה על מנת לשחק עם חברים בעיקר לאחר שעות בית הספר ולעיתים גם בסופי השבוע כאשר מתקיים אירוע של אחד החברים. המשחקים האהובים על הנוער בדרך כלל הם יריות ואסטרטגיה שבהם אפשר לתכנן את המהלכים.
אחד הילדים מספר: "לשחק בבית במחשב זה יותר לשבת עם המקלדת והעכבר, זה פחות אמיתי, מסתכלים על המסך. במציאות המדומה הדמות שלך והגוף שלך שולטים במשחק!"
מתחמי המציאות המדומה בעולם מהווים מקום אירוח לימי הולדת, ערבי גיבוש, בר/בת מצווה, דייטים, קבוצות מהעבודה ועוד. בנוסף לכל זה בחלק מהמתחמים ניתן לארגן טורנירים פנימיים מול חבריכם, יתרה מזאת תוכלו להתעניין ולשאול האם ישנם טורנירים נגד אנשים אמיתיים בעולם 🙂
בימים מסויימים בשנה מתחמי המציאות המדומה משנים צורה ומתאימים עצמם בעדי לענות על צרכי החגים והאירועים, למשל יוצרים ערב אימה בהלויין או ערב ציור בתלת מימד בימי אומנות שונים.
לסיכום אומרים מספר בעלי מתחמי מציאות מדומה: "התחום נראה זוהר , אך יש כל הזמן הצורך בהתקדמות עם הטכנולוגיה, זה לא דומה לאף מתחם אחד שאפשר להשוות את זה אליו זה לא מתקן בלונה פארק שנשאר שנים וזה לא חדר בריחה שלא חוזרים אליו. התחום הזה רק החל כעת ואנחנו צפויים לראות סטארטאפים וטכנולוגיות שיכנסו למרכזים הללו במאות אלפי שקלים ויתנו ללקוחות חוויות שלא יצליחו לתאר במילים"
מתחם מציאות מדומה חדשני משלכם?
חושבים על מקום משלכם? מתחמי המציאות המדומה הקבועים מיועדים לתוכנית עסקית של לא פחות משנתיים במקום קבוע ללא ניידות.
אם יש לכם צורך בתוכנית עסקית קצרה יותר פנו אלינו ובקשו מאיתנו את מתחמי המציאות המדומה הניידים שלנו.
לחצו כאן כדי ללמוד עוד על: בנייה והקמה של מתחמי מציאות מדומה.
Yorumlar