top of page

ספורט אלקטרוני תחרותי במציאות מדומה – האם נחכה עוד הרבה זמן?!

ספורט אלקטרוני תחרותי במציאות מדומה - האם נחכה עוד הרבה זמן?!

אנחנו יודעים שתחום הספורט האלקטרוני – Esports הוא אחד מהטרנדים החמים שהולכים וצוברים תאוצה בקרב בני נוער ומבוגרים צעירים בנפשם. אנחנו רואים כיצד גיימרים שונים מרחבי העולם הופכים לסלברטאים או סופרסטארים בין לילה. מי שטוען אחרת, צריך רק לראות את התורים שיש בכל אירוע גיימינג של המוני מעריצים ומעריצות שמחכים לגיימר האהוב עליהם. נוסף על כך, אנחנו לא זוכרים מתי ראינו לאחרונה סלב ברמה הישראלית שמסתובב עם ארבעה מאבטחים, אבל זה בדיוק מה שקרה כאשר "GUY TV" הגיע למתחם האחמים באירוע הגיימינג האחרון בו השתתפנו…

אנחנו ראינו את זה קורה במציאות ברמה הארצית, אך מה לגבי שאר העולם? האם הטירוף של הגיימינג וה ESPORTS קורה גם ברחבי העולם? לא רק שזה קורה ברמה העולמית, בעולם המצב מתקדם, יותר נכון רץ הרבה יותר מהר והרבה יותר "גדול" עם פרסים כספיים של מאות אלפי דולרים, קהילות של שחקנים, מעריצים לכל יוטיובר או גיימר ועוד ועוד…. מספיק להעיף מבט קצר על נינג'ה (Ninja) מהמשחק המדובר של השנה Fortnite. למי שאינו מכיר, כמונו למשל, נינג'ה הוא: ריצ'רד טיילר בלוינס – סטרימר אמריקאי המשדר באתר Twitch.tv, וכוכב רשת בפני עצמו. נכון לאפריל 2018 הוא הסטרימר הפופולרי ביותר באתר twitch שסוחף אחריו יותר מ-8 מיליון עוקבים ו-100 אלף צופים לשידור בממוצע. בנוסף הוא מתפעל ערוץ יוטיוב ובו יותר מ-13 מיליון רשומים.

המצב של משחקי הקונסולות ומשחקי המחשב לא רע, אפשר להגיד שאפילו מצויין, אבל כמה אנחנו רחוקים מאותם הישגים ותוצאות בעולם המציאות המדומה? תלוי… כיום יש משחקים כמו Echo Arena שמושך את תשומת הלב של שחקני משחקי מחשב תחרותיים, אבל זה לא קרוב, אפילו לא קצת, למצב השוק וההתעניינות הקיימת במשחקים המבוססים על קרבות הישרדות הידועים בשם – קרב רויאל. לכן, גם אנחנו נבחן לעומק את המתכון הנכון והכיוון שיש לפנות אליו על מנת לראות את כל תחום הגיימינג במציאות מדומה הופך ל Esports אמיתי.

משחק המציאות המדומה הנכון

אנחנו מאמינים שמשחקי מציאות מדומה נעשים טובים יותר ויותר ככל שהזמן עובר. ממש לאחרונה יצאו לשוק כותרי AAA מדהימים למציאות מדומה כמו: Fallout 4 VR, Skyrim VR, LA Noire: The VR Case Files ועוד… אבל!!!! רוב המשחקים הם אינדיבידואליים והם בעלי עלילה קבועה.

אנחנו חייבים לראות פיתוח של כותר AAA אמיתי שיהיה מסוגל למשוך את הקהל. אנחנו היינו בטוחים שמשחק כמו ה REC ROYAL יהיה משחק שיטלטל קצת את השוק, אבל הניסיון הראשון והיחיד שלנו איתו לא ממש צלח. יכול להיות שזה בגלל שאנחנו מפונקים והתרגלנו למנגנון התנועה של חווית טאוור טאג אבל אנחנו פשוט לא נהנים ממנגנוני התנועה הקיימים במשחקים אלה: לא הפד ולא טלפורטציה. הדבר הכי חשוב להצלחה של משחק היא קהל שחקנים. ככל שלמשחק יש קהל שחקנים גדול יותר יש הרבה יותר סיכוי שמשחק זה יצליח להחזיק מעמד אל מול המתחרים שלו, לאורך זמן רב יותר. אנחנו רואים על בסיס יומי עד כמה אנשים נהנים מחוויה תחרותית במציאות מדומה, גם אם הם לא רגילים לשחק יום יום על מחשב, או בכלל בשנים האחרונות, יש משהו מאוד סוחף ואימרסיבי במשחקים במציאות מדומה.

החוויה שבמציאות המדומה היא כל כך הרבה יותר עוצמתית מ"גיימינג" רגיל מכיוון שצריך להפעיל את כל הגוף ולא רק את כפות הידיים. אולפני וחברות פיתוח של משחקים שוברים את הראש על מנת להתגבר על המכשול והמנגנון של תנועה במציאות מדומה מבלי לנוע באמת – מבלי לעורר בחילה כתוצאה מתנועה אצל המשתמש – MOTION SICKNESS.

מכניקה במציאות מדומה – מנגנון התנועה והפעולה ב VR

לעיתים קרובות, אנחנו יכולים לשים לב במהירות עד כמה התנועה במציאות מדומה לא עובדת, במיוחד במשחקים מסוג – FPS – משחקי ירי בגוף ראשון. החוויה במציאות מדומה צריכה להיות אימרסיבית אבל מהר מאוד כל משתמש שם לב עד כמה הסביבה "מדומה" והחוסר בתגובה מהסביבה מאוד בולט. יש היום הרבה חברות שעובדות על מציאת פתרון מתאים לחוויה שבתוך המציאות המדומה, שיפור וליטוש הפרטים הקטנים על מנת ליצור חוויה מצליחה במציאות מדומה. דוגמא מאוד יפה היא Stress Level Zero והפיתוח שלהם:

https://www.youtube.com/watch?v=dX3m8HiL-5c

כאשר ראינו את הסרטון הזה ואת היכולות המדהימות שמוצגות בו הבנו עד כמה הפוטנציאל לא מומש. החוויה יכולה להיות כל כך אמינה ואימרסיבית. האולפנים הגדולים חייבם לקחת את העניינים לידיים, ולעשות את השינויים והליטושים הללו על מנת להביא לצמיחה בשוק. 

מחירים

אחת הנקודות הקריטיות שיש לקחת בחשבון הן העלויות. אנחנו יודעים שמחשב גיימינג עם משקף מציאות מדומה מתאים ואיכותי יכולים להיות מאוד יקרים, ולכן גם הרבה אנשים נמנעים מלקנות לעצמם לשימוש אישי. ככל שהזמן יעבור ברור לנו שיותר חברות יכנסו לשוק, יהיה מגוון רחב יותר של פתרונות ולכן ברור כי המחירים ירדו, השאלה – עוד כמה זמן?!

ככל שהדיוק של המשחקים במציאות מדומה יהיה רב יותר, אנחנו מאמינים שנראה את תחום המציאות המדומה חודר יותר ויותר לזירת התחרויות האלקטרוניות.

מתחם המציאות המדומה ברחובות

המתחם החדש והראשון שלנו נמצא ברחובות, ברח' הרצל 220

אנחנו מספקים חוויה מרכזית אחת, ועוד מגוון חוויות מציאות מדומה שמעודדות תקשורת, חשיבה ועבודת צוות: 

אם אתם רוצים לשדרג אירוע פרטי או עסקי בעזרת חוויות מציאות מדומה משוגעות – תקפצו לאתר שלנו VR2GO – חוויות ואטרקציות מציאות מדומה לאירועים.

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page